3 Råd når du skal på psykolog besøg

Om du skal besøge en psykolog Kolding, aalborg, eller københavn her er nogle råd vi syntes kan hjælpe dig igang.

1. Fortæl psykologen den ‘ene ting’

Ja, let for mig at sige! Jeg har denne teori om, at alle har mindst én ting, at de er sikker på, at ingen kan acceptere, eller de har blevet konditioneret til at tro at det er dårlig eller forkert. Mindst én. Jeg har gået måneder med folk, før de har fortalt mig, at de tilbringer størstedelen af deres fritid kommer til at svinge klubber og bliver bundet og kneblet, eller at de er republikanere, eller du ved, hvad. Og når de fortæller mig, ting flytte. De har fået at én ting bordet, jeg haraccepteret det, og vi har flyttet. Du behøver ikke at bruge hele sessionen taler om, atdu har mistet din sidste tre arbejdspladser på grund af din besættelse med PapaSmurf, men måske bare drop en antydning. Din psykolog vil være okay. Hvis dinterapeut er ikke okay, og gisp asylansøgere, komme ud nu. Virkelig, ikke selv vente indtil slutningen af sessionen. Terapi er, hvor der én ting er noget, der kan blive taltom. At én ting er en del af dig. En god terapeut værdier alle dine dele.

 

2, Sæt nogle mål, men indse, at tingene ændrer.

Nogle gange bliver en af mine klienter udtrykke forbløffelse over min manglende whiteboard eller, at jeg ikke harlavet en liste over mål og frister. Her er ting: mange gange, en klient vil fortællemig, hvad de ønsker at arbejde , eller hvad deres mål er, og når jeg går tilbage islutningen af vores samarbejde, disse mål er blevet efterladt langt bagefter forladt forhvad er blevet vigtigere for dem. Regne ud, hvordan at overleve din skøre chefpludselig bliver et ikke-problem, når din chef bliver ramt af en meteoritten (okay,ingen personlig erfaring med at en). Liv ændre. Sind ændre. Overfladiske mål ererstattet af dem, som du finder når du begynder at finde dig selv. Dette er en af de smukkeste ting ved terapi arbejde. Kommer ind med din liste, men være parat til atbrænde det ceremonielt, eller måske bare smide det i shredder.

 

3. Sørg for at din psykolog har styr på det.

En god terapeut vil tjekke i slutningen afsessionen, og hele dit arbejde sammen, for at sikre, du føler dig komfortabel (eller idet mindste klar over hvorfor du er ubehageligt) og sikkert i møde. De vil vurdere iløbende, hvordan du gør dine mål, uanset om du gør fremskridt, og hvordan duføler om den terapeutiske relation. Hvis du er færdig med din første session, og din psykolog ikke mindst spørge hvis kampen synes okay, derefter lytte til det i starten af din næste session. Hvis de springe forbi dette, spørg dem hvorfor. Nogleterapeuter, tro det eller ej, har en hård tid med nogle af det nødvendige arbejde for atopbygge terapi forhold. Sørg for at din terapeut er ikke en af dem.

 

4. Slut af med lidt feedback.

Skrue op deres mod og lav et forslag eller to. “Jeg ville være mere behageligt, hvis vi kunne bruge mere tid på at chatte begyndelsen.”“Jeg bemærket du kontrollere dit ur og underligt hvis det er nødvendigt.” “Jeg indså,at jeg virkelig ikke ønsker at tale om min mor endnu.” Uanset hvad du har fået.Forhåbentlig vil din terapeut nummer seks ovenfor, og give dig lidt tid til at bareslappe af og reflektere denne første session. Hvis to af du kan gøre det sammen, er du din vej til gode arbejde.

 

Der er masser flere forslag over hele internettet, hvis du gerne vil gøre nogle merelæsning. Der tæller som forberedelse! Den nederste linje er dette du skal føle sigrespekteret, lyttet til, og være i et miljø, der føler sig sikker og ikke-fordømmende. Duer langt den bedste dommer af hvad der virker for dig. Holde åbent, trække vejret lidt,og tage det første skridt rejsen.