Den bagvedliggende historie om Abdominalkirurgi

Maveplastik, en af de mest almindeligt udførte æstetiske procedurer, har undergået en betydelig udvikling gennem de sidste mange årtier. Kelly var en af de første læger til at forsøge at rette overskydende abdominalplastik hud og fedt. Ved hjælp af et tværgående snit, kunne han resect en 7450-g panniculus måler 90 X 31 X 7 cm. Siden dengang, er blevet foreslået mange variationer. Thorek var først til at udtænke en procedure, der bevarede navlen. Læs mere om større bryster.

Blausen_0140_BreastReconstruction_TRAM

I 1967 offentliggjort Pitanguy en rapport over 300 abdominal lipectomies og brystforstørrelse med eget fedt, efterfulgt af Regnault, der blev offentliggjort W teknikken til maveplastik i 1972. I 1973, Grazer var blandt de første forfattere til at beskrive den såkaldte bikini linje indsnit, og i 1967, Callia beskrevet en lav indsnit, der udvides under den lyskelymfeknuder krølle. Dette synes også at være den første rapport af aponeurotic suturering. Da Saint Tropez bikini (med en meget lav talje) var fashionable, var maveplastik snit næsten vandret for at være skjult under sådan en beklædningsgenstand. Når den franske-line bikini (med en meget høj ben cut) var populær, havde maveplastik snit skal konverteres fra en næsten vandrette linje til en indsnit linje, der ledsagede den lyskelymfeknuder fold. Siden århundredeskiftet, har bikini med meget lavt taljemål blevet mere populært igen. Derfor, passende justeringer i teknikker er igen nødvendigt at opnå en skræddersyet maveplastik.

Læs eventuelt mere på dette eksterne link.

I 1977 rapporterede Grazer og Goldwyn de første komplikationer ved hjælp af nye teknikker. Selvom aponeurotic suturering i midterlinjen blev bemærket at reducere forreste projektion af bugvæggen, gjorde det meget for at reducere diameteren af taljen.

I 1978, Psillakis først foreslog sutur delsen af eksterne skrå muskulaturen efter at hæve det i en belt-like mode. På denne måde var han i stand til drastisk at reducere diameteren af taljen. Han tilføjede også justeringer såsom costal margen ekscisioner hos patienter med en fremspringende øvre del af maven. Med tilføjelsen af fedtsugning udvidet Matarasso i 1988 brug af abdominal contour kirurgi til en klassificering baseret på variationer i patienternes anatomi, fra Fedtsugning alene til begrænset og fuld abdominal plastikkirurgi.

I 1995 beskrevet Lockwood høj lateral spænding maveplastik. Dens vigtigste funktioner omfatter begrænset direkte underminere, øget laterale hud resektion med høj spænding sår lukning langs lateral lemmer, og 2-lags overfladiske fascial system (SFS) reparation.

Den abdominal deformitet er overskydende hud og subkutane væv og slaphed af bugvæggen muskulatur.

Ifølge American Society for æstetiske plastikkirurgi 2008 kosmetisk kirurgi National databank steget antallet af maveplastik procedurer udføres ca. 333% siden 1997. En national rapport om maveplastik er ikke blevet offentliggjort siden 1977. Grazer og Goldwyns undersøgelse afspejler den preliposuction æra af abdominal konturer kirurgi.

Den mest almindelige årsag til abdominal deformitet er graviditet, mest ofte flerfoldsgraviditeter. Graviditet strækker huden ud over dens biomekaniske evne til foråret tilbage og strækker musculoaponeurotic strukturerne i bugvæggen. Resultatet udspænding og udtynding af disse strukturer og diastasis rectus musklen. Postpartum vægttab bidrager også til processen. Hvis huden retraktion ikke har fundet sted i ca. 6 måneder, vil det sandsynligvis ikke forekomme. Massive vægttab, spiller uanset om slankekure eller efter en gastrisk bypass operation, også en rolle i overskydende hud og slaphed af bugvæggen.