Sådan fælder du et træ som helder den forkerte retning

Vores venner fra Træfældning Nordsjælland der beskærer træer i hele sjælland har hjulpet os med denne artikel.
Det er som regel nemmest at fælde et træ i den retning det helder, men nogle gange er det nødvendigt at få det til at falde i den modsatte retning. Et træ hælder fra den påtænkte retning af efteråret har “tilbage lean.” Ved hjælp af kiler og shims til at løfte trunk off stumpen, kan du kompensere for bag lean og bringe træet op og over i den ønskede retning.
beskæring af træer i nordjælland
Når du har oprettet retning af efterår, kan du beregne mængden af tilbage lean, der skal overvindes og mængden af liftnødvendigt at gøre det gennem nogle simple beregninger. Mens stående væk fra træet, en position 90 grader tilretning af fall, sight op til toppen af træet ved hjælp af en vægtet streng eller en økse som en plumb og Bemærk sted jorden. Den tilbage lean er afstanden fra dette punkt langs den påtænkte retning af efteråret til højdepunktet af denplanlagte indhak. Apex bliver forsiden af hængslet og pivot punkt for den faldende stilk. Vægten af træet skal bringes overdette omdrejningspunkt inden træet vil falde. I træet 60-foot-tall højre er back lean tre fødder.
Næste, finde diameteren af stumpen ved at måle fra forsiden af hængslet til bagkant af træet (Se illustration). Stumpdiameter bruges til at bestemme antallet af segmenter i træet; et segment er en del af træet med en højde svarende tilstump diameteren. Således har den 60-foot-tall træ med en diameter18-tommer stump 40 segmenter (720 inchesdivideret med 18 inches er lig med 40).
Hvis du raiser bagkant af de laveste segment en tomme, du vil flytte dens forreste kant en tomme frem. samme tid, viltoppen af vores 40-segment træ flytte frem 40 tommer, nok til at overvinde sin 3-foden tilbage lean. Hvis det samme træhavde en back lean 4 fødder, ville det kræve 1 ¼ tommer af lift (48 tommer divideret med 40 dele = 1,2 inches) til atovervinde magre. Ved beregning af elevatoren, skal du tilføje i 3/8-inch saw kerf, hvilket betyder at en tomme af lift vilkræve 1 3/8 inches af kile.
En kombination af kiler og shims kan bruges til at give dig mere lift. Skære diske af ½-tommer til en tomme i tykkelse frahårdttræ grene til shims. Taper ikke diske, der vil gøre dem svage og risikerer at bryde i kærven. Med to kiler, side om side,køre en hjem, der er en kløft mellem stilken og toppen af de andre kile. Placere en shim i kløften ovenfor den gratis kile,indtil den er lun, og derefter pund i shim ved kørsel kile. Dette skal enten faldt træ eller omkostningsfrit oppe den andenkile for en tykkere shim. Gentag denne proces med stadig større shims, indtil træet kommer over omdrejningspunkt, ogderefter tyngdekraften vil tage sig af resten.
Og så en lille god nyhed om træfældning i Brasilien fra DR.dk.